October 23, 2014

Divadelní tip – inscenace ME



Tak jsme se po dlouhé době vydaly do divadla a nebylo to ledajaké divadlo. Bylo to bytové divadlo a hrála v něm jedna z našich kamarádek, takže o důvod víc ke kulturnímu vyžití.
Netradiční hra ME je z dílny skupiny Taking Off Copany, jedná se o autorskou inscenaci Kláry Hajdinové a Alexandry Ptáčkové. Videospot zde. Představení se odehrává v bytě, což podtrhuje autenticitu celé hry, která je podle oficiálních zdrojů o víře v sebe sami. Přesněji o tom, jak těžké jsou partnerské vztahy, pokud nemáte víru v sebe sami a nedostatek sebepoznání. I když se může na první pohled jednat o vážné téma, věřte, že nudy se bát nemusíte.

October 18, 2014

Signal festival

V Praze právě probíhá druhý ročník světelného umění - Signal festival. O co jde? Centrum města se ve večerních hodinách rozsvítí. Můžeme vidět jak světelné instalace, tak také videomappingové projekce na různých budovách. Pokud máte "chytrý" telefon, můžete si stáhnout aplikaci, ve které najdete mapu se všemi instalacemi a informacemi. I já jsem si tuto aplikaci stáhla a poté některé instalace navštívila. Tento festival je až do neděle a projekce se vždy rozsvítí v 19 hodin a končí o půlnoci.


October 12, 2014

Řím a co tam dělat


Rádi cestujete? My celkem jo (tak dobře, vlastně cestujeme více než rádi) a posledním naším výletem bylo hlavní město Itálie, Řím. V Říme jste strávily 4 noci a myslím, že to hlavní jsme stihly vidět. A kam jsme se všude podívaly?


October 10, 2014

Zpávy z Malty I.



Ahoj, po dvou týdnech na ostrově Malta jsem se rozhodla napsat první článek, který bude jak jinak než o jídle..
První, co mě vždy nadchne na každé Zemi jsou místní plody. U nás je považujeme za exotické ovoce, ale tady jedí kaktusy jako u nás hrušky. Všimla jsem si, že v obchodě s ovocem prodávají plody, které volně rostou v okolí. Podle toho se dá poznat, co zrovna zraje. Teď v říjnu jsou to granátová jablka a plody Prickly Pear, které rostou z kaktusu zvaný opuncie. Dají se vidět úplně všude, podél rušných silnic, u pláže i mezi hustě obydlenými domy. 

October 09, 2014

Malé kabinové zavazadlo



Lítáte někdy se společností Wizzair? Tak to pak jistě víte, že do letadla mají dva typy kabinových zavazadel, malé a velké. Proč mají tyto dva typy zavazadel se můžete dozvědět z jejich videa.