October 23, 2014

Divadelní tip – inscenace ME



Tak jsme se po dlouhé době vydaly do divadla a nebylo to ledajaké divadlo. Bylo to bytové divadlo a hrála v něm jedna z našich kamarádek, takže o důvod víc ke kulturnímu vyžití.
Netradiční hra ME je z dílny skupiny Taking Off Copany, jedná se o autorskou inscenaci Kláry Hajdinové a Alexandry Ptáčkové. Videospot zde. Představení se odehrává v bytě, což podtrhuje autenticitu celé hry, která je podle oficiálních zdrojů o víře v sebe sami. Přesněji o tom, jak těžké jsou partnerské vztahy, pokud nemáte víru v sebe sami a nedostatek sebepoznání. I když se může na první pohled jednat o vážné téma, věřte, že nudy se bát nemusíte.


Příběh je velice jednoduchý, za to vztahy v něm zapeklité. Jedna dívka chystá oslavu výročí, kdežto druhá se s přítelem zrovna rozešla, a tak se dramaticky hrne do stejného bytu bez jakéhokoli varování. Rozbíhá se kolotoč příběhů a hádek, které jsou tak reálné, až Vás mrazí, ale vlastně se tomu smějete. V mnoha scénách nacházíte sebe nebo vyprávění svých blízkých, kterým se teď, už s časovým odstupem a s nadsázkou, nemůžete nic jiného než pousmát. A někdy opravdu nahlas zachechtat.

Jak už to tak bývá, převypravovaný vtip není vtipný, proto mi nezbývá nic jiného než doporučit osobní návštěvu. Ale pozor, hraje se už jen párkrát, navíc s omezenou kapacitou 21 osob, a to 10. 11., 11. 11., 10. 12., 11. 12. vždy v 19h a 21h. Rezervace vstupenek na mailu takingoffcompany@gmail.com. Dobře se bavte a dejte vědět, jak se vám hra líbila!

No comments:

Post a Comment